Mitä on Digital Signage ja miksi siitä puhutaan?

10 June 2020
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Nykypäivänä eri viestintämuodot nostavat päätään enemmän ja enemmän. Englanninkieliset termit hyppivät silmille suomen kieleen sekoitettuna ja helposti saattavat jäädä hyvinkin irrallisiksi sekä kysymysmerkeiksi kuluttajille, jos näihin ei työssään tai vapaa-ajalla muuten törmäile. Mitä on esimerkiksi paljon puhuttu Digital Signage? Termi nousee esille useasti varsinkin yritysmaailmassa, mutta itsessään sana ei juuri kerro mitään edes suoraan suomennettuna. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mitä tämä edellä mainittu termi tarkoittaa ja miksi siitä kohistaan. 

Mitä on Digital Signage? 

Karkeasti suomennettuna tämähän tarkoittaisi digitaalista, eli numeerista viitastoa. Jollain tavalla halutaan siis ehkä viitata johonkin. Termin oikeaoppinen määritelmä kuitenkin on 'infonäyttöviestintä'. Tämä avaa asiaa jo paljon enemmän, eikö vain.

Miksi tätä käytetään?

Infonäyttöviestintä on hyväksi todettu tapa vaikuttaa ihmismieleen ja vedota tunteisiin. Maailmamme menee koko ajan enemmän digitaalisemmaksi, joten yllättävää ei kai ole, että myös erilaiset infonäytöt lukuisissa eri ympäristöissä kasvattavat samalla suosiotaan. Infonäytöillä yritykset tuovat muun muassa lisäarvoa toiminnalleen - liikkuva video saavuttaa jopa kymmenkertaisen huomion julisteisiin verrattuna. Tätä kautta kuluttajia myös tavoitetaan paremmin mahdollisimman monissa eri ympäristöissä, ja parhaammassa mahdollisessa tapauksessa tietenkin, vielä yhtä aikaa. Liikkuva kuva pysäyttää ja sisällön nopea vaihtuminen herättää mielenkiinnon - tätä kautta pystytään välittämään moninkertainen informaation määrä muutamassakin sekunnissa. 

Mitä tällä sitten saavutetaan?

Enemmän myyntiä, tietysti! Yritys saa huomattavan määrän näkyvyyttä lisää ja voi laajentaa kuluttajakuntaansa paljon laajemmin ja huomattavasti helpommin. Näin he pystyvät vahvistamaan sekä sisäisten brändiensä näkyvyyttä että itse yrityskuvaa. Nämä lisäävät luottoa asiakassuhteissa ja luottamus on tunnetusti hyvin kriittisessä avainasemassa, kun puhutaan palvelujen tarjoamisesta. Tämän kaiken summan laskelmoidaan johtavan ennen pitkää myynninkasvuun, mitä jokainen yrittäjä businessmaailmassa tietenkin tavoittelee. Kuulostaa hyvältä!

Eikä siinä vielä kaikki... 

Digital Signage näyttöjä pystytään hyödyntämään yrityksen sisällä esimerkiksi tiedonjaossa yleisen viestinnän välineenä, tilojen viihtyvyyden takaamiseksi sekä jopa työturvallisuuden parantamiseksi. Kuvittele, että toimitiloissasi on näyttö, jonka kautta pystyt jakamaan reaaliajassa päivän myynnit, tavoitetut asiakkaat, kuukauden tuloksen ja ilmoituksen kesäjuhlien päivämäärän varmistumisesta. Tämä kaikki on täysin mahdollista nykypäivän infonäyttöjen avulla. 

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät esimerkiksi tältä sivustolta lisätietoa: ZetaDisplay Finland Oy